“Bas – Buluş” sergisi Ankara ve İzmir’den sonra İstanbul’da

“Bas – Buluş” sergisi Ankara ve İzmir’den sonra İstanbul’da​

“Bas – Buluş” sergisi Ankara ve İzmir’den sonra İstanbul’da

O'Art, baskı resmin ustalarını biraraya getirdi

Baskı resmin Türkiye'deki öncülerinin eserleriyle farklı kentlerde "Bas - Buluş" adı altında gerçekleşen özgün baskıresim sergisi, bu kez İstanbul'da Odeabank'ın sanat platformu O'Art'ta sanatseverlerle buluştu. Süleyman Saim Tekcan'dan Devrim Erbil'e, 30 sanatçının baskı resimlerinden oluşan sergi, Nisan ayı sonuna kadar O'Art'ta izlenebilir.

Odeabank'ın sanat platformu O'Art, birçok usta isim ve başarılı baskıresim sanatçısını Özlem Alıcı küratörlüğünde biraraya getirdi. Baskıresim alanında birçok farklı tekniğin ve rengin bir araya gelmesiyle oluşan "Bas - Buluş" sergisi, Ankara ve İzmir'in ardından İstanbul'da sanatseverlerle buluştu.

Özgün baskıresim alanında belli bir açığı kapatmaya çalışan sanatçıların inisiyatifiyle kurulan Türkiye Özgün Baskıresim Sanatçıları Derneği üyelerinin eserlerinden oluşan sergide Süleyman Saim Tekcan'dan Devrim Erbil'e, Fevzi Karakoç, Hayati Misman, Gürbüz Doğan Ekşioğlu gibi 30 ismin eserleri yer alıyor.

Birbirinden değerli 60'ın üzerinde eserin yer aldığı sergide, sanatçıların kendi izlenimlerini, dışavurumlarını, izleyiciye sundukları anlamları deneyimlemek mümkün. Sergi ile ilgili bilgi veren Küratör Özlem Alıcı, 'Anlatımın kalıplardan çıkan görünümünün özgün ve korunan yapısı bu sanatın öznelliğini vurgulamaktadır. Bu yolla bizlere de sanatçının dünyasında daha fazla keşif yapma fırsatı doğmaktadır.' diye konuştu.

"Bas – Buluş" sergisi, Nisan ayı sonuna kadar Etiler Nispetiye Caddesi'nde bulunan Odeabank Şubesi'nin 2. katındaki O'Art'ta izlenebilir.