Odeabank Kârlı Büyümeye Devam Ediyor

Odeabank Kârlı Büyümeye Devam Ediyor​

Odeabank Kârlı Büyümeye Devam Ediyor

Odeabank yılın ilk çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre aktiflerini %12, mevduatlarını %9, toplam kredilerini %15 ve net kârını %93 artırarak hızlı ve kârlı büyüme performansını sürdürdü.

Lübnan merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank, döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara ve küresel piyasalardaki belirsizliğin yarattığı ekonomik durgunluğa karşın 2016 yılının ilk çeyreğinde net kârını geçen yılın aynı dönemine göre %93 artırarak 22.6 milyon TL'ye yükseltti. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yılın ilk çeyreğinde Odeabank'ın aktifleri %12 artışla 29.5 milyar TL'ye, mevduatları %9 artışla 23 milyar TL'ye, toplam kredileri ise %15 artışla 21.5 milyar TL'ye ulaştı.

Yılın ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçların ana performans göstergelerindeki hızlı ve kârlı büyümeyi ortaya koyduğunu belirten Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "Sadece üç buçuk yıl önce sıfırdan kurulmuş bir banka olarak yüksek seviyedeki yatırım harcamalarımıza ve ekonomik belirsizliklere karşın kârlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Yılın ilk çeyreğinde elde etmiş olduğumuz finansal başarılardan dolayı çok mutluyuz. Bu başarılar müşterilerimizin bize duymuş olduğu güvenin sonucudur" dedi.

'SEKTÖRDE KÂRLILIK İYİ AMA BÜYÜME ZAYIF'

Türk bankacılık sektörünün ilk çeyrek performansını da değerlendiren Özkaya, bankacılık sektöründeki büyüme eğiliminin ılımlı bir şekilde yavaşladığına dikkat çekerek, "BDDK haftalık verilerine göre, 2015 sonunda %20,7 olan kredilerin yıllık büyüme hızı Mart sonunda %14,9 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde mevduatların büyüme hızı %18,3'ten %13,6'ya geriledi. Bu düşüş mevduatın krediye dönüşüm oranını da %114,5'ten %113,3'e çekti" dedi ve ekledi:

"Kredi artışının daha sert yavaşlaması nedeniyle takibe düşen alacakların toplam kredilere oranı artmaya devam ederek söz konusu dönemde %3,14'ten %3,35'e yükseldi. Sektörün ilk çeyrekteki nispeten zayıf büyüme performansına rağmen kârlılığının daha iyi bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. BDDK aylık verilerine göre, Ocak-Şubat döneminde bankacılık sektörünün net dönem kârı geçen yılın aynı dönemine göre %31,7 artışla 4,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Finansal piyasalarda görülen toparlanmanın reel ekonomiye yansımaya başlaması ile önümüzdeki günlerde bankacılık sektörünün de büyüme performansının toparlanabileceğini düşünüyoruz."