Odeabank Zorlu Bir Yılı Büyüyerek Tamamladı

Odeabank Zorlu Bir Yılı Büyüyerek Tamamladı​

Odeabank Zorlu Bir Yılı Büyüyerek Tamamladı

Odeabank, 2016 yılında tüm bilanço kalemlerinde sağlıklı büyüyerek, net kârını %298 artışla 200.4 milyon liraya yükseltti.

Küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi açısından zorluklarla dolu 2016 yılını, yenilikçi ve dinamik bankacılık anlayışıyla emin adımlarla büyüyerek ve sermaye gücünü artırarak tamamlayan Odeabank, 2015 yılı sonuna göre aktiflerini %19.3 artışla 38.3 milyar liraya, mevduatlarını %15.5’lik artışla 29.3 milyar liraya, toplam kredilerini yüzde 21.3’lük artışla 26.4 milyar liraya, net kârını ise %298 artışla 200.4 milyon liraya yükseltti.

Lübnan merkezli Bank Audi’nin Türkiye’deki iştiraki ve Türk bankacılık sektörünün genç oyuncularından Odeabank, yıl boyunca sektörün üzerinde bir büyüme performansı ortaya koyarak ve uluslararası yatırımcıların katılımıyla sermayesini 1 milyar TL artırarak, Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdürdü.

Türkiye’deki faaliyetlerine başlamasından bu yana geçen dört yılda elde ettiği başarılı finansal sonuçlarla Odeabank, özel mevduat bankaları arasında mevduatlarda 8’inci, toplam aktiflerde ise 9’uncu büyük banka konumunda bulunuyor.

‘HEDEFLERİMİZİ AŞTIK’

Banka’nın 2016 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, “Bizim için 2016, Türk bankacılık sektöründeki konumumuzu daha da güçlendirdiğimiz, sunduğumuz hizmetlerin kapsamını genişleterek çeşitlendirdiğimiz ve belirsizlikle dolu küresel konjonktüre rağmen Türkiye ekonomisine katma değer sağladığımız bir yıl oldu. Türkiye’deki dördüncü yılımızda, sene başında belirlediğimiz tüm hedeflerimizi aştık. Ayrıca bu yıl sermayemizi artırarak tüm paydaşlarımıza, yatırımcılara ve müşterilerimize güven verdik” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

‘SERMAYE ARTIRIMIYLA YATIRIMCILARA GÜVEN VERDİK’

2016 yılında, IFC ve EBRD gibi saygın uluslararası finans kuruluşlarının ve ana hissedarımız Bank Audi’nin katılımıyla, Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiği Temmuz ayında, 1 milyar TL’lik başarılı bir sermaye artırımı gerçekleştirdik. Bu sermaye artırımı, Türk bankacılık sektörünün geleceğine duyduğumuz inancı ve sürdürülebilir büyüme perspektifimizi ortaya koyuyordu. Ayrıca, Türk bankacılık sektörünün büyümesinde çok önemli rol oynayan dış finansman akışının da devamı niteliğindeydi.

Tamamen uluslararası yatırımcıların katkısıyla sermayemizi artırmamız teknoloji odaklı, yenilikçi ve kârlı büyüme stratejimize uluslararası piyasalarda duyulan güvenin göstergesiydi. Yılın başından bu yana elde ettiğimiz finansal sonuçlar, Odeabank’ın bu güveni hak ettiğinin ispatı niteliğinde. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara ve küresel piyasalardaki belirsizliğin yarattığı ekonomik durgunluğa karşın 2016 yılında net kârımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %298 artırarak 200,4 milyon TL’ye yükselttik. Aynı dönemde toplam kredilerimiz 26,4 milyar TL’ye, mevduatlarımız 29,3 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 38,3 milyar TL’ye ulaştı.

‘HER SEGMENTTE FAALİYET GÖSTERİYORUZ’

2016 yılında gerçekleştirdiğimiz projelerle tüm bankacılık hizmetlerinde akla ilk gelen bankalardan biri olmayı başardık. Kurumsal ve Ticari Bankacılık segmentlerinde enerjiden gayrimenkul geliştirme sektörüne, demir çelikten iletişime, perakendeden inşaat ve taahhüt sektörüne kadar çeşitli alanlarda müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirdiğimiz finansmanlar ile birçok projede rol alarak; 2016 yılında önemli bir nakit kredi büyüklüğüne ulaştık. Türkiye ekonomisinin büyüme hızının yavaşlamasıyla birlikte finansman ihtiyacı daha da artan KOBİ’lerin yanında olmaya, reel sektörü desteklemeye büyük önem verdik. Bireysel bankacılıkta da 2016, müşterilerimizin yeniliklerle tanıştığı bir yıl oldu. Müşterilerimizin hayatını güzelleştirecek ve kolaylaştıracak pek çok ayrıcalıktan yararlanmayı mümkün kılacak “Private Card” ismini verdiğimizi yeni ürünümüzü Haziran ayında kredi kartı pazarına sunduk. Kasım ayında ise alışveriş ve uçuş millerini birleştiren ortak markalı kredi kartı için Atlasglobal ile güçlerimizi birleştirdik. Kredi kartlarının yanı sıra, bireysel bankacılık müşterilerine sunduğumuz kolaylıklara yenilerini eklemeye devam ederek, internet sitemizi, mobil uygulamamız ile tam uyum sağlayacak şekilde yeniledik. Yeni internet sitemizde “sade ve etkileşimli tasarım” ilkesini benimsedik. Yeni tasarım sayesinde Odeabank müşterileri artık, mobil site veya masaüstü site ayrımı olmadan akıllı telefon, tablet ya da laptop fark etmeksizin tek bir site üzerinden tüm internet bankacılığı işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Varlık Yönetimi hizmetlerimiz içinde sayabileceğimiz Odeabank’ın vadesiz mevduat hacmini büyük oranda artıran, müşteri adet ve bağlılığında çok önemli bir yol kat edilmesine destek olan Oksijen Hesap ürünümüzle 2016 yılında çok başarılı bir gelişim sağladık. Odeabank Varlık Yönetimi hizmet çatısı altında müşterilerimize sunduğumuz tasarruf alternatiflerini Bireysel Emeklilik, Fon Dağıtım Kanalına Bağı Fonlu Mevduat, Yıllık Vadeli Bozulabilir Mevduat hesapları gibi yeni dönemin şartlarına uygun yeni alternatiflerle daha çeşitli ve çekici hale getirdik. Bu çerçevede Türkiye’nin önde gelen portföy yönetimi şirketleriyle iş birliği yaparak yatırım bankacılığında bir ilke daha imza attık.

‘SADECE BANKACILIK DEMİYORUZ’

2016 yılında, sadece ekonomiye ve bankacılık sektörüne değil Türkiye’deki sosyal hayata yaptığımız katkılarla da öne çıktık. “Basketbolun bankası” mottosuyla yıllardır basketbola verdiğimiz desteği EuroLeague ve Final Four’a sponsor olarak daha da pekiştirdik. Odeabank’ın sponsorluk desteği verdiği Fenerbahçe ve Galatasaray erkek basketbol takımları da 2016’da Avrupa basketbol arenasında çok önemli başarılara imza attı. Spora verdiğimiz önemi kurduğumuz spor okulu ile pekiştirdik. Sadece basketbol ile başlayan okulumuza bu yıl tenis ve judo olmak üzere iki spor dalını daha ekledik. Kültür ve sanata desteğimizi devam ettiriyoruz. Sanat platformumuz O’Art 2016 yılında çok önemli aktivitelere ev sahipliği yaptı.

‘BAŞARILARIMIZ TAKDİR EDİLİYOR, PEK ÇOK ÖDÜL ALDIK’

Sürekli olarak çeşitlendirdiğimiz ürün ve hizmetlerimiz, teknolojiye yaptığımız yatırımlar, spora ve sanata verdiğimiz destekle sosyal hayata sağladığımız katkılar, hızlı ve kârlı büyüme performansımız, 2016 yılında da, önceki yıllarda olduğu gibi, uluslararası arenada çok sayıda ödüle layık görülmemizi sağladı. 2016 yılında 13’üncüsü düzenlenen Stevie Awards’ta, bankacılık kategorisinde “Yılın Bankası” da dâhil olmak üzere 4 altın, 1 gümüş ve 8 bronz ile toplamda 13 ayrı ödüle layık görüldük. Bankamız, sadece bankacılık sektöründe değil, Türkiye’den yarışmaya katılan tüm firmalar arasında da en fazla ödülün sahibi oldu. Dünyanın en prestijli bankacılık ödüllerinden biri olan Global Banking & Finance Review de Odeabank’ı 3 ayrı kategoride ödüllendirdi. Odeabank, dünyanın saygın finans yayınlarından biri olan Global Finance’ın 17’ncisini düzenlediği “2016 Dünyanın En İyi Dijital Bankaları Ödülleri”nde ise 5 ödül kazandık.Hepsiyle gurur duyuyoruz

‘BU YIL DA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Geçen yıl olduğu gibi 2017 yılında da bankacılığın her segmentinde aktif olmaya ve büyümeye devam edeceklerini vurgulayan Özkaya, “Özsermaye yatırımıyla elde ettiğimiz kaynak, yeni yatırım ve büyüme konusunda bizi daha güçlü ve sağlam kılıyor. Bireysel bankacılıkta müşteri penetrasyonumuzu genişleterek, kurumsal ve ticari bankacılıkta en küçük işletmeye dahi temas ederek Türk bankacılık sektörünün büyükler ligine bir adım daha yaklaşacağız” dedi ve ekledi: “Tüm bankacılık ihtiyaçlarında ilk akla gelen bankalar arasında yer alma hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Odeabank güçlü sermayedarı, verimli teknolojik altyapısı, etkin risk yönetimi prensibi, başarıyı arzulayan deneyimli insan kaynağı ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla yoluna emin adımlarla devam ediyor.”​