Navigasyonu görüntüle İçeriği görüntüle

İnternet tarayıcınız güncel mi?

İnternet kullanımlarınızda güvenliğini arttırmak ve İnternet Şubesinde sorunsuz işlem yapabilmek için tarayıcıların güncel versiyonlarını kullanmanızı, eğer kullanmıyorsanız yazılımcı firma resmi sitelerinden ücretsiz olarak güncellemenizi tavsiye ederiz.

Güncel Versiyonunu İndir Detaylı Bilgi
Yeni mobil uygulamamızı denediniz mi? Detaylı bilgi için tıklayınız.

Çağdaş sanatta çizim ve çizime dayalı stratejilerin önemini yansıtan “Çizim Bugün” adlı sergi, farklı sanatçıların, farklı disiplinlerdeki çalışmalarını bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği; üç boyutlu çizimlerden neon eserlere, videodan performansa kadar çağdaş ürünlerin yer aldığı sergi, 30 Nisan’a kadar O’Art’ta izlenebilir.

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerini ağırlayan O’Art, görsel sanatların en eski disiplini olan ‘çizim’i güncel yorumuyla izleyiciyle buluşturuyor. Çağdaş sanatta çizim ve çizime dayalı sanatın önemini yansıtan “Çizim Bugün” adlı sergide 15 sanatçının farklı disiplinlerdeki çizimleri bir araya geliyor.

Sergide kağıt üzerine kalemle çizmeye dayalı klasik formların yanı sıra medya sanatı, fotoğraf ve heykel örnekleri ile birlikte grafik ve çizim benzeri ifade biçimleri gibi diğer teknik ve formatlar da yer alıyor. Üç boyutlu çizimler, neonlar, video ve performans eserlerinin izlenebileceği serginin küratörlüğünü, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi olan ve uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Marcus Graf üstleniyor.

Çizimi, “Uzun süre resmin gölgesinde kalan çizim, kavramsallık ve minimalizm ile birlikte sanatın post-modern koşullarının yol açtığı yaygınlaşma ve kabul sayesinde bugün çok daha fazla takdir görüyor” sözleriyle anlatan Graf, serginin Türkiye'de çizimin gelişimine kısa bir bakış niteliği taşıdığını da belirtiyor.

Melike Bayık’ın asistanlığında düzenlenen sergide, genç sanatçılar; Ahmet Duru, Ali Elmacı, Arslan Sükan, Candaş Şişman, Cins, Çağrı Saray, Erdal Duman, Erinç Seymen, Fırat Engin, Güneş Terkol, Hacer Kıroğlu, Melike Kılıç, Serkan Yüksel, Yuşa Yalçıntaş, Yunus Emre Erdoğan’ın çizimleri yer alıyor.

“Çizim Bugün” sergisi, Odeabank Etiler Şubesi 2’inci katında yer alan O’Art’ta 30 Nisan’a kadar izlenebilir.​​​​