ODEA BANK ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

a) Veri Sorumlusu ve Temsilcisi

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca kişisel verileriniz, veri sorumlusu olarak Odea Bank Anonim Şirketi tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecek ve aktarılabilecektir.

Veri Sorumlusu: Odea Ba​nk A.Ş.

Adres: Esentepe Mahallesi Büyükdere Cad. Levent 199 Apt. No:199/119 Şişli/İstanbul

Mersis: 0-6340-4219-7300010

İletişim: +90 212 304 84 44

b) Çerez Nedir?

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda (veya akıllı telefonlar ve tabletler gibi internet özellikli diğer cihazlarda) depolanabilecek dosyalar veya bilgi parçacıklarıdır. Bir çerez genellikle; alındığı internet sitesinin adını, çerezin “ömrünü” (ör. cihazınızda ne kadar süreyle tutulacağı) ve genellikle tesadüfi şekilde oluşturulan kendine özgü bir sayısal değeri içerir. Çerezler, tarayıcı oturumunuz sırasında veya internet sitemize yapacağınız bir sonraki ziyaretiniz için eylemlerinizi ve tercih ettiğiniz ayarları kaydeder. İnternet sitelerimizi tekrar ziyaret etmeniz halinde, bu bilgiler sunucuya geri gönderilecektir. Bu sayede bilgisayarınız veya mobil cihazınız otomatik olarak yeniden tanınmaktadır ve örneğin tercih ettiğiniz ayarlar sizin kolaylığınız için otomatik olarak yüklenmektedir. Çerezler, Odea Bank A.Ş. internet sitesini her ziyaret ettiğinizde bunları ayarlamanıza gerek kalmaması avantajını sunmaktadır. www.odeabank.com.tr internet sitesinde çerezlerinizi Çerez İzin Aracı vasıtası ile yönetebilirsiniz.

c) Çerezler Neden Kullanılır?

Odea Bank A.Ş. olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanılabilmekte ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlenebilmektedir. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak

Örneğin, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.

Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek

Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi. Aynı zamanda Site içerisinde kullanıcıya özel içeriklerin sunulmasının sağlanması.

Reklam kampanyalarının etkinliğini ölçmek ve verimliliğini artırmak

Örneğin, Site’de gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızın, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızın tespit edilmesi. Bu kapsamda tarafınıza ilgi alanlarınıza yönelik reklamların çıkarılması ve gösterilen reklam sayısının sınırlandırılması.

d) Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

Kişisel Veri Kategorisi ve Kişisel Veri Veri İşlenme Amacı Hukuki Sebep
Zorunlu Çerezler Web sitesinin güvenliğinin sağlanması, oturumun bağlantı süresince açık tutulması, web sitesinin tüm özellikleriyle çalışması amaçlarıyla işlenmektedir.
Hangi çerezlerin zorunlu çerez olduğu aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
6698 sayılı yasa m.5/2f uyarınca İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayanılarak işlenmektedir.
Performans ve Analiz Çerezleri Sitenin geliştirilmesine katkı sağlanması, ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandıkları hakkında bilgi toplanması, sitenin performasının ölçülmesi ve iyileştirilmesi, sitenin hangi sayfalarının hangi sıklıkla ziyaret edildiğinin öğrenilmesi amaçlarıyla işlenmektedir.
Hangi çerezlerin performans ve analiz çerezleri olduğu aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
6698 sayılı yasa m.5/1 uyarınca açık rızanız hukuki sebebine dayanılarak işlenmektedir.
Hedefleme ve Reklam Çerezleri Ziyaretçi veya kullanıcının ilgili alanları profilini oluşturmak, diğer sitelerle ilgili reklam gösterilmesini sağlamak, ilgili ve kişiselleştirilmiş reklamların gösterilmesinin sağlanması, reklam kampanyasının etkinliğinin ölçülmesi, ziyaret tercihlerinin hatırlanması amaçlarıyla işlenmektedir.
Hangi çerezlerin hedefleme ve reklam çerezleri olduğu aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
6698 sayılı yasa m.5/1 uyarınca açık rızanız hukuki sebebine dayanılarak işlenmektedir.

e) Çerez Verisinin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel Verileriniz elektronik ve dijital yöntemlerle güvenli şekilde işlenmektedir. Kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebeplerle işlenmektedir.

f) Veri Aktarımı

Odea Bank A.Ş. yukarıda belirtilen kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleşmesi ile sınırlı olarak tedarikçiler, kanunen yetkili kurumlara ve veri işleyen sıfatına sahip özel veya tüzel kişilerle paylaşabilir.

g) Çerez Tercihleri Nasıl Değiştirilir?

www.odeabank.com.tr internet sitesinde çerezlerinizi Çerez İzin Aracı vasıtası ile yönetebilirsiniz. Ayrıca internet taraycınız ile yardım bölümü üzerinden yönetebilirsiniz. Ayrıca çerezlerin nasıl silineceği veya reddedileceği konusunda ve genel olarak çerezler hakkında bilgi için www.allaboutcookies.org sayfasını da ziyaret edebilirsiniz. Çerezlerin mobil cihaz tarayıcılarında kullanımı hakkında bilgi ve söz konusu çerezlerin nasıl reddedileceğine veya silineceğine dair ayrıntılar için lütfen cihazınızın kılavuzuna başvurun. Ancak çerezlerin kullanımını reddetmeniz halinde web sitelerimizi kullanmaya devam edebileceğinizi fakat işlevlerden bazılarının doğru çalışmayabileceğini lütfen dikkate alın. Çerez İzin Aracı ile tercihlerinizi değiştirdiğinizde daha önceden kabul ettiğiniz çerezlerin süresi boyunca tarayıcınızda kalacağını unutmayın. Bu çerezleri yönetmek için tarayıcı ayarlarını kullanmalısınız.

h) Odea Bank A.Ş. Hangi Çerezleri Kullanıyor

Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler web sitesinin çalışması için ve aynı zamanda tam güvenliğinin sağlanması için gereklidir. Bu nedenle sistemlerimizde kapatılmazlar. Tarayıcı ayarlarınızda kapatılması durumunda web sitesinin bazı özellikleri hiç veya kısmen çalışmayabilir. Zorunlu çerezler sizin işlemlerinizi gerçekleştirmek için işlenirler.

Çerez Açıklama
Device Kullanıcının masaüstü veya mobil cihazdan girişini tespit ederek tasarımsal aksiyonlar alınır. Reklam, pazarlama vb. durumlar için kullanıcı bilgisi tutulmaz. Sadece cihaz türü tespit edilir.
SPSessionGuid ASP.Net tarafından kullanılan bir çerez türüdür. Kullanıcının sayfalar arasındaki gezintisini tutmaktadır.  Reklam, pazarlama vb. durumlar için kullanıcı bilgisi tutulmaz.

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu Çerezler sayesinde web site ve uygulama kullanımını ve performans analizi yaparak ziyaretçilerin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, web sitenin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemler tespit edilebilmektedir.

Çerez Açıklama
_ga Google Analytics tarafında kullanıcı, oturum, sayfa görüntülenmesi ve gezinmeleri izler. Saklama süresi 2 yıldır.
   
_gid Google Analytics tarafında kullanıcı ve sayfa görüntülenmelerini izler. Saklama süresi 1 gündür.
_ga_7643V21780 Bu, Google Analytics tarafından ayarlanan kalıp türü bir çerezdir ve ad üzerindeki model öğesi, ilişkili olduğu hesabın veya web sitesinin benzersiz kimlik numarasını içerir. Google tarafından yüksek trafik hacmine sahip web sitelerinde kaydedilen veri miktarını sınırlamak için kullanılan _gat çerezinin bir varyasyonu gibi görünüyor.
_gcl_au Google etiket yöneticisi tarafından işlevsellik için mağaza ve dönüşümleri izleyen çerezdir.
homeModal Ana sayfada modal gösteriminin her kullanıcıya bir kez gösterilmesi için kullanılmaktadır. Süresi: oturum süresi
hesaplama-konutKredisi Kullanıcının konut kredisi hesaplama aracı ekranına geçtiğini belirtir. Süresi: 3 ay
hesaplama-ihtiyacKredisi Kullanıcının ihtiyaç kredisi hesaplama aracı ekranına geçtiğini belirtir.
Süresi: 3 ay
hesaplama-mevduatGetirisi Kullanıcının ihtiyaç mevduat hesaplama aracı ekranına geçtiğini belirtir.
Süresi: 3 ay
otherPlatformCookie Mobil cihazlarda smart banner gösterilmesi için kullanılıyor. Veri toplamamaktadır. Süresi: 7 gün
androidCookie Android cihazlarda smart banner bannerda android simgesi çıkması sağlanır. Süresi : 7 gün
windowsCookie Windows cihazlarda smart banner bannerda android simgesi çıkması sağlanır. Süresi : 7 gün

Hedefleme veya reklam çerezleri

Web sitede veya site haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için Çerezler kullanılıyor. Ayrıca bazı iş ortaklarıyla site dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidilebilir. Örneğin, sitede gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklam yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için Çerezler kullanılabilmektedir.

Çerez  Açıklama
__Secure-3PSIDCC Çerez Sağlayıcı: google.com. Hedefleme çerezidir. Tarafından, alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır. Süresi: 1 yıl
SIDCC Çerez Sağlayıcı: google.com. Bir kullanıcının verilerini yetkisiz erişime karşı korumak için güvenlik tanımlama bilgisi. Vade: 1 yıl
__Secure-3PSID Çerez Sağlayıcı: google.com. Hedefleme çerezi. Tarafından, alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır. Süresi: 2 yıl
__Secure-3PAPISID Çerez Sağlayıcı: google.com. Hedefleme çerezi. Tarafından, alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır. Süresi: 2 yıl
SAPISID Çerez Sağlayıcı: google.com. Tarafından, alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır. Süresi: 2 yıl
APISID Cookie Sağlayıcısı: .google.com. Hedefleme çerezi. Tarafından, alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır. Süresi: 2 yıl
SSID Çerez Sağlayıcı: google.com. En son aramalarınızı, bir reklam verenin reklamlarıyla önceki etkileşimlerinizi hatırlayarak Google mülklerinde reklamları özelleştirmeye yardımcı olmanın yanı sıra, web sitesini nasıl kullandığınız ve bu web sitesini ziyaret etmeden önce görmüş olabileceğiniz reklamlarla ilgili bilgileri depolamak için kullanılır veya arama sonuçları ve bir reklam veren web sitesine yaptığınız ziyaretler. Vade: 2 yıl
SID Çerez Sağlayıcısı: youtube.com. Bir kullanıcının Google hesap kimliğinin dijital olarak imzalanmış ve şifrelenmiş kayıtlarını ve Google'ın kullanıcıların kimliğini doğrulamasına, giriş kimlik bilgilerinin sahtekârlıkla kullanılmasını önlemesine ve kullanıcı verilerini yetkisiz taraflardan korumasına olanak tanıyan en son oturum açma zamanını depolamak için güvenlik amacıyla kullanılır. Bu, alakalı ve kişiselleştirilmiş reklam içeriğini göstermek için hedefleme amacıyla da kullanılabilir. Vade: 2 yıl
HSID Çerez Sağlayıcı: .google.com. Bir kullanıcının Google hesap kimliğinin dijital olarak imzalanmış ve şifrelenmiş kayıtlarını ve Google'ın kullanıcıların kimliğini doğrulamasına, giriş kimlik bilgilerinin sahtekârlıkla kullanılmasını önlemesine ve kullanıcı verilerini yetkisiz taraflardan korumasına olanak tanıyan en son oturum açma zamanını depolamak için güvenlik amacıyla kullanılır. Bu, alakalı ve kişiselleştirilmiş reklam içeriğini göstermek için hedefleme amacıyla da kullanılabilir. Süresi : 2 yıl
1P_JAR Çerez sağlayıcısı: Google.com. Web  istatistiki verilerini, dönüşüm sayılarını almak için kullanılır. Süresi 1 ay
fr Çerez sağlayıcısı: Facebook.com. Reklam ağında yeniden hedeflemeyi etkinleştirmek ve sitenin beğenilme durumunu takip eder. Süresi: 3 ay
c_user Çerez sağlayıcısı: Facebook.com. Reklam ağında yeniden hedeflemeyi etkinlenştirmek ve sitenin beğenilme durumunu takip eder. Süresi: 1 yıl
locale Çerez sağlayıcısı: Facebook.com. Reklam ağında yeniden hedeflemeyi etkinlenştirmek ve sitenin beğenilme durumunu takip eder. Süresi: oturum süresi
spin Çerez sağlayıcısı: Facebook.com. Reklam ağında yeniden hedeflemeyi etkinlenştirmek ve sitenin beğenilme durumunu takip eder. Süresi: oturum süresi
OGPC Çerez sağlayıcısı: Google.com.  Web browsing fonksiyonel sitesini iyileştirir. Süresi: 1 ay
_fbp Çerez sağlayıcısı: Facebook tarafından, üçüncü taraf reklamcılardan gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır. Süresi: 3 ay
SEARCH_SAMESITE Çerez sağlayıcısı google.com  Bu çerez, tarayıcının bu çerezi siteler arası isteklerle birlikte göndermesini önlemek için kullanılır.
sb Çerez sağlayıcısı: Facebook.com. Reklam ağında yeniden hedeflemeyi etkinlenştirmek ve sitenin beğenilme durumunu takip eder. Süresi: 2 yıl
ins-storage-version Mevcut etki alanı için kullanıcının çerez izin durumunu depolar. Süresi: 1 yıl
insdrPushCookieStatus Mevcut etki alanı için kullanıcının çerez izin durumunu depolar. Süresi 1 gün
NID Çerez Sağlayıcısı: Google.com  Bu çerezler, Google tarafından, son aramalara ve önceki etkileşimlere dayalı olarak Google sitelerinde kişiselleştirilmiş reklamlar görüntülemek için kullanılır. Süresi 6 ay
   
1P_JAR Çerez Sağlayıcısı: Google.com  Bu çerezler, Google tarafından, son aramalara ve önceki etkileşimlere dayalı olarak Google sitelerinde kişiselleştirilmiş reklamlar görüntülemek için kullanılır. Süresi oturum süresi
wd Çerez Sağlayıcısı: Facebook.com  Facebook pluginleri tarafından kullanıcının tanımlanabilmesi için kullanılır. Süresi 6 ay.
xs Çerez Sağlayıcısı: Facebook.com  Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder.. Süresi 6 ay.
datr Çerez Sağlayıcısını facebook.com. Facebook’a bağlanmak için kullanılan web tarayıcısında oturum açmış kullanıcıları bağımsız olarak belirler. Süresi 2 yıl.
eightdigits_last_operation_time Oturum çerezidir Segmentify isimli 3. parti pazarlama firmasının kullandığı çerez
eightdigits_visitor Oturum Çerezidir. İzlenen videoların izlenme tarihleri ve başlıkları, kullanıcının tercihlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için kaydedilir.

Veri Sahibi Hak ve Yükümlülükleri

Veri sahibi 6698 sayılı kanunun 11. Maddesinde yazılı haklara sahiptir.

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Kanun kapsamında veri sorumlusu olan Odea Bank A.Ş.’ye aşağıdaki linkten başvuru yapabilirsiniz:

https://www.odeabank.com.tr/tr-TR/bize-ulasin/Sayfalar/iletisim-formu.aspx ​​​