Odeabank, Antalya İş İnsanları ile Video Konferansta Buluştu

Odeabank, Antalya İş İnsanları ile Video Konferansta Buluştu​

Odeabank, Antalya İş İnsanları ile Video Konferansta Buluştu

Odeabank, COVID-19 salgını nedeniyle dijital platform üzerinden gerçekleştirdiği Dış Ticaret Buluşmaları kapsamında, 14 Mayıs Perşembe günü Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmeler ile COVID-19 salgınının etkileri tartışıldığı toplantıda, Odeabank yetkilileri Antalya’da faaliyet gösteren firmaların yanında olduklarını hatırlattı.

TÜRKİYE’NİN genç ve dinamik bankası Odeabank, Dış Ticaret Buluşmaları toplantıları kapsamında Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) üyeleri ile dijital platform üzerinden bir araya geldi. 60’ın üzerinde şirket yöneticisinin katıldığı toplantıda, koronavirüs salgını gölgesinde turizm ve ihracatın finansmanı ile riskleri konusu tartışıldı.

r, toplantının açılış konuşmasında Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu bu zor ekonomik dönemde firmalara destek olmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye’nin turizm merkezi olan Antalya iş insanları bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Seyar, “Odeabank olarak COVID-19 salgınının ekonomiye etkisini asgari seviyede tutmak amacıyla sanayicilere önemli kolaylıklar sağlıyoruz. Dünya ve ülkemiz için zor olan bu süreçte müşterilerimizin yanında olduğumuzu göstermek üzere destek paketleri açıkladık. Bu süreçten ülke olarak hasarsız çıkmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç: “Türkiye 2020 yılını cari fazla ile tamamlayabilir”

Video konferansta konuşan Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu: “Salgının, küresel üretim seviyesinde yüzde 10-15’lik bir payı eritmesi bekleniyor. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri küresel ekonomik kayıpların telafi edilmesi için 13-15 trilyon dolarlık destek paketleri açıkladı. Ülkelerin açıkladığı bu büyük çapta destek paketlerinin, en önemli bacağı iç taleplerindeki kayıpları önlemek yönündeydi. Açıklanan tüm bu paketlere rağmen global ekonomi bu yıl önemli ölçüde daralma gösterecektir. Önemli ihracat destinasyonumuz olan Avrupa’da ise koronavirüs krizi ile ilgili Avrupa Merkez Bankası’nın uç senaryolarına baktığımızda, bu senaryolardan bir tanesinde 2020’nin tamamında yıllık %15 daralma gözüküyor. Küresel çıkış stratejilerine göre, koronavirüs krizinden en erken çıkışın Haziran ayı içerisinde olması bekleniyor. Türkiye de, ekonomiyi canlandırma çalışmalarında, global çapta planlanan çıkış stratejilerine göre hareket ediyor. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler sonucu, bu yıl daralma yaşaması beklenen Türkiye ekonomisinin 2021 yılında büyüme kaydetmesi öngörülüyor. İthalatın azalması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün ise cari hesap ve enflasyon cephesinde olumlu etki yaratması bekleniyor.