Odeabank, Konyalı İş İnsanları ile Video Konferansta Bir Araya Geldi

Odeabank, Konyalı İş İnsanları ile Video Konferansta Bir Araya Geldi​

Odeabank, Konyalı İş İnsanları ile Video Konferansta Bir Araya Geldi

Odeabank, COVID-19 salgını nedeniyle dijital platform üzerinden gerçekleştirdiği Dış Ticaret Buluşmaları kapsamında, 21 Mayıs Perşembe günü Konya Ticaret Borsası üyeleri ile bir araya geldi. Odeabank yetkililerinin Konya’da faaliyet gösteren firmaların yanında olduklarını hatırlattığı toplantıda dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmeler ile COVID-19 salgınının etkileri tartışıldı.

TÜRKİYE’NİN genç ve dinamik bankası Odeabank, Dış Ticaret Buluşmaları kapsamında Konya Ticaret Borsası üyeleri ile dijital platform üzerinden bir araya geldi. 60’ın üzerinde şirket yöneticisinin katıldığı toplantıda, COVID-19 salgını gölgesinde dış ticaretin finansmanı ile riskleri tartışıldı.
Odeabank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Direktörü Ahmet Zafer Seyar, toplantının açılış konuşmasında Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu bu zor ekonomik dönemde firmalara destek olmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Son yıllarda ihracatta hızlı bir ivme yakalayan ve dünyanın 170 ülkesine ihracat yapan Konyalı iş insanları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Seyar, “Odeabank olarak COVID-19 salgınının ekonomiye etkisini asgari seviyede tutmak amacıyla sanayicilere önemli kolaylıklar sağlıyoruz. Dünya ve ülkemiz için zor olan bu süreçte müşterilerimizin yanında olduğumuzu göstermek üzere destek paketleri açıkladık. Bu süreçten ülke olarak hasarsız çıkmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Altınsaç: “Dünya ekonomisinde dipten dönüş sinyalleri var” 

Video konferansta konuşan Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu: “Koronavirüs salgınının küresel ekonomiye olumsuz etkilerini önlemek amacıyla, major merkez bankaları emsali görülmemiş parasal genişleme politikaları uygulamaktalar. Başta ABD olmak üzere, gelişmiş ülkeler ticaret yaptıkları ülkelerle swap anlaşmaları yaparak bu ülkelere de dolar likiditesi sağlıyorlar. Dünyada hem mali hem parasal destek paketleri 13-15 Trilyon dolara yaklaşmakta. Alınan bu önlemler sayesinde ekonomilerde dibe gidişin önüne geçilmiş gibi gözüküyor. Küresel anlamda, ekonomilerin yeniden açılması yani “çıkış stratejilerinin” Haziran ayı içerisinde belirginleşmesi söz konusu. Avrupa-ABD-Çin’in PMI gibi göstergeleri dipten dönüşlere dair beklenenden daha iyi sinyaller vermekte. Toparlanmanın gücü ise hala en önemli soru işareti. Türkiye, ekonomiyi canlandırma çalışmalarında, global çapta planlanan çıkış stratejilerine göre hareket ediyor. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler sonucu, bu yıl daralma yaşaması beklenen Türkiye ekonomisinin 2021 yılında büyüme kaydetmesi öngörülüyor. Cari denge tarafında bu yıl sorun gözükmüyor. Enflasyon tarafında ise, iç talebin önemli ölçüde baskı altında kalması sonucunda yılı %7-8 bandında bitirmesi olası gözüküyor”​​​​